Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Rakott karaj tojásosan recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 8 szelet karaj (más hús is jó)
  • 2 db vízben áztatott zsemle
  • 3 db főtt tojás
  • 1 evőkanál petrezselyemzöld
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 kis pohár tejföl
  • 1 db tojás
  • bors
  • bors
  • 10 dkg liszt

Elkészítése

evés olajon elősütjük a lisztbe forgatott hússzeleteket. Az áztatott, kinyomkodott zsemlét összekeverjük a nyers tojással, petrezselyemmel és 1 evőkanál tejföllel.

A hagymát kevés olajon megdinszteljük. A tojásokat megfőzzük, felkockázzuk, majd hozzáadjuk a zsemléhez. Sózzuk, borsozzuk, és a tölteléket eloszlatjuk a hússzeleteken.

5 evőkanál olajba beleszórunk 1 evőkanál lisztet, hozzáadunk 2 evőkanál tejfölt, egy pici sót és borsot, majd csomómentesre keverjük. Az így kapott mártást ráöntjük a húsokra, majd betesszük egy tepsibe.

180 fokon készre sütjük. Mielőtt teljesen kész, egy pici hígított tejföllel nyakon öntjük.

Jó étvágyat kívánok!

https://receptneked.wps.hu/sertes/rakott-karaj-tojasosan/