Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 1/2 kg darált hús 2 bögre rizs 3-4 fej vöröshagyma fél üveg lecsó kevés étolaj 1 kk pirospaprika ízlés szerint só ízlés szerint bors 1 fej kelkáposzta 400 g tejföl Elkészítése: A vöröshagymát apróra vágom és étolajon megdinsztelem, hozzáadom a pirospaprikát, majd a darált húst. Megsózom, megborsozom. Készre főzöm és amikor már majdnem kész, […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Gatine Juhasz Angela
Beküldte: 2013.11.26.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 1/2 kg darált hús
  • 2 bögre rizs
  • 3-4 fej vöröshagyma
  • fél üveg lecsó
  • kevés étolaj
  • 1 kk pirospaprika
  • ízlés szerint só
  • ízlés szerint bors
  • 1 fej kelkáposzta
  • 400 g tejföl


Elkészítése:

A vöröshagymát apróra vágom és étolajon megdinsztelem, hozzáadom a pirospaprikát, majd a darált húst. Megsózom, megborsozom.

Készre főzöm és amikor már majdnem kész, hozzáöntöm a fél üveg lecsót.

A rizst sóval megfőzöm. 2 bögre rizshez, 4 bögre vizet öntök és fedő alatt főzöm, közben megkeverem időnként, amikor majdnem kész, elzárom a tűzhelyet és még fedő alatt párolom.

A kelkáposztát kisebb darabokra vágva sós vízben puhára főzöm. Amikor minden készre főtt rétegesen a jénaiba rakom.

Én a rizst és a darált húst össze szoktam keverni és alulra megy a káposzta,rá a hús a rizs és megint káposzta és így sorba egymásra,amennyi belefér a jénaiba.

A tetejére tejfölt kenek és még picit sütöm egybe az egészet. Jó étvágyat hozzá!

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Ebéd
Gatine Juhasz Angela
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is