Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Rakott sertésfül recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 4 darab nagyobb, tisztított sertésfül
  • 1 darab csontozott csülök (nem füstölt)
  • 8 gerezd fokhagyma
  • 5 szem szemes bors
  • 1 kávéskanál kávéskanál só
  • pirospaprika
  • 3 liter víz a főzéshez

Elkészítése

A sertés fület és a feldarabolt csülköt egy nagyobb edénybe helyezzük és felöntjük a vízzel. Beletesszük a szemes borsot, a sót és 4 gerezd fokhagymát. Addig főzzük, ameddig a csülök puha és omlós lesz. Ezután leszűrjük.

Lereszelünk 4 gerezd fokhagymát. Egy püspökkenyér formát folpackkal kibélelünk és beletesszük a füleket. Ezeket megkenjük a reszelt fokhagyma felével, majd megszórjuk őrölt pirospaprikával. Ezután beletesszük a csülök darabok felét, majd megkenjük a maradék fokhagymával és megszórjuk őrölt pirospaprikával. A maradék csülköt is beletesszük a formába, majd a folpackot ráhajtjuk az egészre.

Ezután a formát hűtőbe tesszük és egy éjszakán át ott is hagyjuk, hogy összedermedjen.

Nem kell bele sem zselatin sem kocsonyásító, mert a bőrből és fülből kifőtt kollagéntől szépen összeragad és szeletelhető lesz.

https://receptneked.wps.hu/sertes/rakott-sertesful/