Elkészítése
Hozzávalók:
- 4 szelet csont nélküli tarja /70 dkg/
- só ízlés szerint
- őrölt bors ízlés szerint
A páchoz:
- 3 dl tej
- 1 ek olívaolaj
- 3 gerezd zúzott fokhagyma
A panírhoz:
- liszt
- 3 tojás
- zsemlemorzsa
Elkészítése:
A páclé készítés:
A tejbe keverjük a fokhagymát és az olívaolajt. A tarja szeleteket kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk.
Ezután a páclébe tesszük, gyakran megforgatjuk. Felhasználásig a hűtőben tároljuk legalább egy órát, de ha lehet, akkor tovább.
Ezután a pácléből kivesszük, lecsepegtetjük és szokás szerint panírozzuk.
Bő, forró olajban, lassú tűznél, fedő alatt szép aranybarnára sütjük.
Adhatunk hozzá rizs köretet is, én hasábburgonyát sütöttem ki mellé.
Jó étvágyat kívánok hozzá!

