Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Rántott fokhagymás tarja recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 4 szelet tarja (csont nélkül)
  • só
  • bors

A páchoz

  • 3 dl tej
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 3 gerezd fokhagyma

A panírhoz

  • finomliszt
  • 3 tojás
  • zsemlemorzsa

Körethez

  • 1 kg burgonya
  • 2 evőkanál petrezselyemzöld
  • só

Elkészítése

A tejben elkeverjük a zúzott fokhagymát és az olívaolajt.

A tarjaszeleteket kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk. Ezután a páclébe tesszük, majd gyakran megforgatjuk. Felhasználásig hűtőben tároljuk. Legalább egy órát álljon, de ha lehet, akkor többet.

Ezután a pácléből kivesszük, lecsepegtetjük és szokás szerint bepanírozzuk, majd bő, forró olajban, lassú tűznél, fedő alatt aranybarnára sütjük.

Köretként főtt (új)burgonyát tálaltam mellé és kígyóuborkát. A megtisztított kockára vagy cikkekre vágott burgonyát sós vízben megfőzzük, levét leszűrjük.

https://receptneked.wps.hu/sertes/rantott-fokhagymas-tarja-2/