Elkészítése
Hozzávalók:
- 1 kg füstölt, főtt tarja
- zsemlemorzsa
- 2 tojás
- liszt
- étolaj
- 1 kg sárga burgonya
- 1 póréhagyma
- 5 dkg vaj
- ízlés szerint himalája só
Elkészítése:
A tarját felszeleteljük, mivel ez már egy sós pácban volt, nem kell fűszerezni, egyből lehet panírozni. Megforgatjuk a lisztben, a tojásban, majd a zsemlemorzsában, és forró, bő olajban mindkét oldalát megsütjük.
A burgonyát meghámozzuk, és nagyobb cikkekre vágjuk. Külön serpenyőben szintén bő, forró olajban megsütjük, majd papírtörlővel kibélelt hőálló tálba szedjük, hogy a maradék olaj lecsepegjen róla.
A póréhagymát felkarikázzuk, a vajat megolvasztjuk a serpenyőben, hozzáadom a póréhagymát, ízlés szerint sózzuk, és megpároljuk. Tálalhatunk.
Nagyon gyorsan elkészíthető ebéd. Jó étvágyat hozzá!


