Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Rántott karaj joghurtos majonézes salátával, fűszeres burgonyával recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

A rántott karajhoz

  • 8 szelet karaj
  • só

A panírhoz

  • 10 dkg finomliszt
  • 2 tojás
  • 50 ml tej
  • 15 dkg zsemlemorzsa

A körethez

  • 1 kg burgonya
  • 1 kávéskanál bors
  • só
  • 1 kávéskanál fűszerpaprika

A sütéshez

  • 7 dl olaj

A salátához

  • 140 g saláta
  • 150 g natúr joghurt
  • 2 evőkanál majonéz
  • bors
  • 1 mokkáskanál mustár

Elkészítése

A joghurtot és a majonézet krémesre keverjük, majd ízesítjük borssal, mustárral és a salátához keverjük.

A hússzeleteket kiklopfoljuk, majd fél órán át a sütés előtt vízben áztatjuk. Ettől szép hólyagosra fok sülni a rántott húsunk.

A szárazra törölt húst besózzuk, majd lisztbe, felvert tojás-tej keverékébe mártjuk, végül zsemlemorzsába forgatjuk.

Fedő alatt felhevített olajban, lassú tűznél kisütjük.

A burgonyát meghámozzuk és megmossuk. Nagyobb hasábokra vágjuk, majd a fűszereket rászórjuk.

Fél órát állni hagyjuk, majd bő, forró olajban két részletben kisütjük.

https://receptneked.wps.hu/sertes/rantott-karaj-joghurtos-majonezes-salataval-fuszeres-burgonyaval/