Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Rántott karaj petrezselymes burgonyával recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 8 szelet kiklopfolt sertéskaraj
  • só
  • bors
  • 3 tojás
  • finomliszt a panírozáshoz
  • zsemlemorzsa a panírozáshoz
  • 1,5 kg burgonya
  • 1 dl étolaj
  • 1 csokor apróra vágott petrezselyemzöld

Elkészítése

A klopfolt karajszeleteket sózzuk és borsozzuk, majd pár percig hagyjuk állni.

Ezután a hússzeleteket bepanírozzuk. Azaz először megforgatjuk a lisztben, majd a sóval felvert tojásban és a zsemlemorzsában. A panírozott szeleteket forró olajban kisütjük.

A burgonyát meghámozzuk, felkockázzuk és egy kerámia vagy teflon bevonatos edénybe tesszük. Ráöntjük az olajat, sózzuk és hozzáadjuk az apróra vágott petrezselymet, majd kevés vizet.

Ezeket szépen összesütjük, fedő alatt pároljuk, ameddig a burgonya szemek megpuhulnak. Figyeljünk a folyadék pótlásra. Burgonyafüggő a hozzáadandó víz mennyisége.

https://receptneked.wps.hu/sertes/rantott-karaj-petrezselymes-burgonyaval/