Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Rántott sertés karaj kapormártással recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hús

  • 4 szelet karaj
  • 2 db tojás
  • só
  • finomliszt
  • zsemlemorzsa
  • étolaj (a sütéshez )

Kapormártás

  • 25 dkg kapor
  • 12 dkg vöröshagyma
  • 7,5 dkg vaj
  • 1 evőkanál finomliszt
  • Kb. 2 dl alaplé (Lehet kockából is készíteni, de a házilag készített húsleves a legjobb)

Sült hasáb burgonya

  • 1,20 kg burgonya
Karaj kaporrmártással

Elkészítése

Hús elkészítése:

A húst először besózzuk, majd óvatosan kiklopfoljuk, hogy egyenletes vastagságú legyen. Ezután lisztbe, tojásba és zsemlemorzsába forgatjuk, végül bő, forró olajban aranybarnára sütjük. A kisült húst papírszalvétára tesszük, hogy az olajat felitassuk róla.

Kapormártás elkészítése:

A kaprot apróra, a vöröshagymát kis kockákra vágjuk. A vajat egy serpenyőben felolvasztjuk, majd hozzáadjuk az apróra vágott hagymát, és megpároljuk. A kapor háromnegyed részét hozzáadjuk a párolt hagymához, majd egy csipet sóval ízesítjük. Fedő alatt tíz percig pároljuk, közben néha megkeverjük.

Amikor letelt a tíz perc, levesszük a fedőt, és hozzákeverünk egy evőkanál lisztet. Ezután annyi húslevessel öntjük fel, hogy megfelelő sűrűségű mártást kapjunk. Jól kiforraljuk, majd megkóstoljuk, és ha szükséges, még sóval ízesítjük. A tűzről levéve hozzáadjuk a maradék apróra vágott kaprot, hogy friss ízt adjon a mártásnak.

Burgonya elkészítése:

A burgonyát meghámozzuk, hasábokra vágjuk, majd bő olajban ropogósra sütjük.

Végül a húst, kapormártást és a sült burgonyát tálaljuk. Jó étvágyat kívánunk hozzá!

https://receptneked.wps.hu/sertes/rantott-sertes-karaj-kapormartassal/