Hús elkészítése:
A húst először besózzuk, majd óvatosan kiklopfoljuk, hogy egyenletes vastagságú legyen. Ezután lisztbe, tojásba és zsemlemorzsába forgatjuk, végül bő, forró olajban aranybarnára sütjük. A kisült húst papírszalvétára tesszük, hogy az olajat felitassuk róla.
Kapormártás elkészítése:
A kaprot apróra, a vöröshagymát kis kockákra vágjuk. A vajat egy serpenyőben felolvasztjuk, majd hozzáadjuk az apróra vágott hagymát, és megpároljuk. A kapor háromnegyed részét hozzáadjuk a párolt hagymához, majd egy csipet sóval ízesítjük. Fedő alatt tíz percig pároljuk, közben néha megkeverjük.
Amikor letelt a tíz perc, levesszük a fedőt, és hozzákeverünk egy evőkanál lisztet. Ezután annyi húslevessel öntjük fel, hogy megfelelő sűrűségű mártást kapjunk. Jól kiforraljuk, majd megkóstoljuk, és ha szükséges, még sóval ízesítjük. A tűzről levéve hozzáadjuk a maradék apróra vágott kaprot, hogy friss ízt adjon a mártásnak.
Burgonya elkészítése:
A burgonyát meghámozzuk, hasábokra vágjuk, majd bő olajban ropogósra sütjük.
Végül a húst, kapormártást és a sült burgonyát tálaljuk. Jó étvágyat kívánunk hozzá!