Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Rántott szelet tejfölös-fűszeres bundában recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 6 szelet sertéstarja vagy karaj
  • 2 dl tejföl
  • finomliszt amennyit felvesz
  • só ízlés szerint
  • őrölt fehérbors
  • 1 teáskanál ételízesítő
  • majoránna ízlés szerint
  • kakukkfű ízlés szerint
  • 5 dl olaj a sütéshez

Elkészítése

A hússzeleteket klopfoljuk ki, majd ízlés szerint sózzuk és hagyjuk legalább fél órát állni.

Egy tálba üssük fel a tojásokat, adjuk hozzá a tejfölt, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, fűszerezzük, majd keverjük alaposan össze.

Ezután adjunk hozzá annyi lisztet, hogy sűrűbb palacsintatésztát kapjunk (a lisztet apránként adagoljuk hozzá, nehogy túl sűrű legyen a massza).

Az előzőleg besózott húst először forgassuk bele lisztbe, ezután alaposan forgassuk bele a tejfölös-fűszeres bundába, majd helyezzük bele az előzőleg felmelegített olajba.

Ezután fedjük le a serpenyő tetejét, majd mérsékeljük a hőfokot és többször átfordítva addig süssük a húst, míg szép pirosra nem sül.

https://receptneked.wps.hu/sertes/rantott-szelet-tejfolos-fuszeres-bundaban/