Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Rántott tál burgonyapürével, majonézes salátával recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 8 szelet kiklopfolt karaj
  • 1 fej karfiol
  • 40 dkg csiperke gomba
  • só
  • bors
  • 6 tojás
  • finomliszt a panírozáshoz
  • zsemlemorzsa a panírozáshoz
  • 2 kg burgonya
  • 10 dkg teavaj
  • 2 dl tej (kb)
  • olaj a sütéshez
  • 3 evőkanál majonéz
  • 0,5 dl natúr joghurt
  • 1 szál sárgarépa
  • 1 csomag piros retek
  • 0,5 fej jégsaláta

Elkészítése

A klopfolt karajszeleteket sózzuk és borsozzuk, majd pár percig hagyjuk állni.

A krafiolt rózsára szedjük és a gombával együtt megmossuk, lecsepegtetjük, majd enyhén megsózzuk.

Ezután a hússzeleteket, a karfiol rózsákat és a gombákat bepanírozzuk, azaz: először megforgatjuk a lisztben, majd a sóval felvert tojásban és végül a zsemlemorzsában.

A panírozott darabokat forró olajban kisütjük. Először a gombát, utána a karfiolt majd a húst.

A burgonyát meghámozzuk és sós vízben puhára főzzük. A főtt burgonyát leszűrjük, összetörjük, majd hozzáadjuk a felolvasztott teavajat, a felmelegített tejet és habosra keverjük.

A salátához meghámozzuk a répát és vékony csíkokra vágjuk. A retket megmossuk és felkockázzuk. A jégsalátát szintén megmossuk, majd vékony csíkokra szeleteljük. Ezeket egy tálba helyezzük.

A majonézet a natúr joghurttal simára keverjük, majd a zöldségekre öntjük.

https://receptneked.wps.hu/sertes/rantott-tal-burgonyapurevel-majonezes-salataval/