Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Rántott, töltött karaj recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 70 dkg csont nélküli karaj
  • só ízlés szerint

A töltelékhez

  • 2 darab zsemle
  • 1 tojás
  • 20 dkg erdei gomba
  • só ízlés szerint
  • bors ízlés szerint
  • 1 fej vöröshagyma reszelve
  • 1 gerezd fokhagyma reszelve
  • 1 csokor petrezselyemzöld aprítva
  • 10 dkg reszelt sajt
  • 1 kávéskanál házi paprikakrém
  • 1 teáskanál zsír

A panírozáshoz

  • 10 dkg finomliszt
  • 3 tojás
  • 15 dkg zsemlemorzsa

Elkészítése

A karajt 1,5 cm-es darabokra szeleteljük. Minden szeletet bevágunk úgy, hogy szétnyithassuk, tehát nem vágjuk át teljesen. Kiklopfoljuk és mindkét oldalát besózzuk.

A zsemléket vízbe áztatjuk, majd kifacsarjuk.

A gombát a felhevített zsíron a hagymákkal, fűszerekkel megpároljuk, majd hozzákeverjük a zsemlékhez, hozzáadjuk a tojást, a reszelt sajtot és az aprított petrezselyemzöldet. Ha nem állna össze a massza, akkor tehetünk hozzá egy kis zsemlemorzsát. Ha kell, akkor utánfűszerezzük.

A szétnyitott karaj egyik felére kanállal teszünk a töltelékből és ráhajtjuk a másik felét.

Lisztbe, tojásba, majd zsemlemorzsába forgatjuk és lassú tűznél, fedő alatt bő zsiradékban kisütjük.

Ha kicsit hűl szeletelés előtt, akkor szépen lehet majd szelni.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

https://receptneked.wps.hu/sertes/rantott-toltott-karaj-2/