Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Rántott, töltött karaj recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 60 dkg sertéskaraj (csont nélkül)
  • 6 szelet pulykamell sonka
  • 200 g gomba (konzerves)
  • 6 szelet sajt
  • 6 csipet só
  • 6 csipet bors
  • 3 evőkanál finomliszt
  • 4 tojás
  • 6 evőkanál panírmorzsa (kb)
  • 4 dl olaj

Elkészítése

A karaj felületéről levágjuk az inat (vagy megkérjük rá a hentest) és 6 egyenlő vastagságú szeletre vágjuk. A szeleteket lapjával középen a végéig bevágjuk (de nem vágjuk ketté), kinyitjuk, kissé átklopfoljuk, sózzuk és borsozzuk.

A gomba levét leszűrjük.

A hússzeleteket kihajtjuk, egyik felére ráteszünk 1 szelet pulykamell sonkát, erre jön a kettévágott sajtszelet fele, majd a gombaszeletek 1/6-od része, ezután a sajt másik fele. Picit sózzuk, borsozzuk, ráhajtjuk a hús másik felét és a széleit 3 helyen fogvájóval rögzítjük.

A panírozás duplán történjen, a sajt nehogy utat törjön: liszt, tojás, morzsa, tojás, morzsa, majd bő olajban közepes lángon szép pirosra megsütjük.

Kiszedjük a fogvájókat és még forrón szalmakrumplival, savanyúsággal (vagy ízlés szerint bármi mással) tálaljuk.

Jó étvágyat kívánok!

https://receptneked.wps.hu/sertes/rantott-toltott-karaj-3/