Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Régimódi bableves recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 250 g májbab
  • 1 fej cékla
  • 1 szál sárgarépa
  • 1 szál fehérrépa
  • 1 fej vöröshagyma
  • 10 dkg füstölt kolbász
  • 3 darab babérlevél
  • 3 ág borsikafű
  • 0,5 csokor kapor
  • 1 evőkanál zabpehelyliszt
  • 1 teáskanál fűszerpaprika
  • só
  • kevés olaj

Elkészítése

A megmosott babot hideg vízben feltesszük főni.

A zöldségeket meghámozzuk és kockákra vágjuk.

Amikor felforrt a bab, akkor beletesszük a céklát, babérlevelet és a hagymát.

Amikor a bab félig megfőtt, beletesszük a gyökérzöldségeket, zöldfűszereket, karikára vágott kolbászt és sózzuk.

Olaj nélkül világosbarnára pirítjuk a lisztet, ráöntjük az olajat és összekeverjük. A tűzről levéve beletesszük a paprikát, összekeverjük és felöntjük kevés vízzel és csomómentesre keverjük.

Hozzáadjuk a rántást a leveshez. Az elfőtt vizet pótoljuk és a levest jól kiforraljuk.

Tejfölt, puha házi kenyeret adunk mellé, tetejére lila sonkahagymát szelhetünk.

https://receptneked.wps.hu/sertes/regimodi-bableves/