Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Répával töltött húsrolád recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Rolád hozzávalói 4 személyre

  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 30 dkg sárgarépa
  • 50 dkg darált hús
  • 1 db tojás
  • bors
  • só
  • 2 evőkanál mustár
  • 1 teáskanál oregánó
  • 4 levél bazsalikom
  • 1 kis ág kakukkfű
  • zsemlemorzsa
  • olaj (a sütőpapírhoz)

Köret hozzávalói

  • 2-3 szem burgonya (személyenként )
  • 2 dl tejszín
  • 8 dkg vaj
  • 1 teáskanál mustár
  • 1 teáskanál étkezési keményítő
  • só
  • bors

Elkészítése

  1. A sárgarépát megtisztítjuk, majd zöldséghámozóval hosszában nagyon vékony szeletekre vágjuk. Forró, sós vízben 2-3 percig blansírozzuk, majd papírtörlőre szedve lecsepegtetjük.
  2. A hagymát apróra vágjuk, a darált húshoz adjuk, és a többi hozzávalóval együtt alaposan összedolgozzuk. Annyi zsemlemorzsát adunk hozzá, hogy formázható masszát kapjunk.
  3. Egy darab sütőpapírt vékonyan átkenünk olajjal. A húsos masszát folpakkal lefedve, nyújtófa segítségével téglalap alakúra nyújtjuk. Eltávolítjuk a fóliát, a répaszeleteket a húsos alapra rendezzük, majd a sütőpapír segítségével roláddá tekerjük.
  4. A sütőpapír alatta marad, így a roládot ezzel együtt tesszük tepsire. Kevés vizet öntünk alá, és 190 °C-ra előmelegített sütőben kb. 45 percig sütjük. Közben többször meglocsoljuk a sütőpapíron összegyűlt zsírral. A sütés után 15-20 percet pihentetjük, így szépen szeletelhető lesz.
  5. Amíg a rolád sül, elkészítjük a köretet. A burgonyát meghámozzuk, tetszőleges formára vágjuk, majd sós vízben puhára főzzük.
  6. A mártáshoz a vajon kicsit megfuttatjuk az apróra vágott petrezselymet, felöntjük a főzőtejszínben elkevert keményítővel, sózzuk, borsozzuk, és mustárral ízesítjük. Hagyni kell, hogy egyet rottyanjon, és már kész is. Ha túl sűrű lenne, kevés vízzel hígíthatjuk. A főtt burgonyára csorgatva tálaljuk.
https://receptneked.wps.hu/sertes/repaval-toltott-husrolad/