Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Resztelt máj recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 kg sertésmáj
  • 6 nagyobb fej vöröshagyma
  • őrölt pirospaprika
  • bors
  • majoránna
  • 1 kávéskanál csípős paprikakrém (aki szereti enyhén csípősen)
  • só
  • ételízesítő
  • sertészsír (vagy olaj)

Elkészítése

A májat vékony szeletekre vágjuk, és többször alaposan átmossuk. A vöröshagymákat kockákra vágjuk, és sertészsíron vagy olajon üvegesre dinszteljük.

A hagymára szórjuk a törött pirospaprikát, majd hozzáadjuk a felszeletelt májat. A májat fehéredésig pirítjuk a hagymás zsiradékon, közben folyamatosan kevergetjük. Ezután kevés vizet öntünk alá (csak annyit, hogy ne lepje el), és a só és ételízesítő kivételével fűszerezzük: hozzáadjuk az őrölt borsot, a majoránnát és a csípős paprikakrémet, ha használunk.

Fedő alatt, alacsony lángon pároljuk a májat, amíg teljesen megpuhul. Ha kész, a végén sózzuk és ételízesítővel ízesítjük.

Köretként főtt krumplit kínálhatunk mellé.

https://receptneked.wps.hu/sertes/resztelt-maj-2/