Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 40 dkg sertésmáj 2 fej vöröshagyma 10 közepes krumpli 1 ek pirospaprika 1 tk bors 1 tk majoránna 1 ek mangalica zsír 1 kk köménymag 1 friss tv paprika 2 friss paradicsom Elkészítése: A májat megmossuk, megtöröljük, majd csíkokra vágjuk. A krumplit is megtisztítjuk, majd hasábokra vágjuk és sós, köménymagos vízben puhára főzzük. A […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Szekeres Lajosne Klari
Beküldte: 2015.08.27.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 40 dkg sertésmáj
  • 2 fej vöröshagyma
  • 10 közepes krumpli
  • 1 ek pirospaprika
  • 1 tk bors
  • 1 tk majoránna
  • 1 ek mangalica zsír
  • 1 kk köménymag
  • 1 friss tv paprika
  • 2 friss paradicsom


Elkészítése:

A májat megmossuk, megtöröljük, majd csíkokra vágjuk. A krumplit is megtisztítjuk, majd hasábokra vágjuk és sós, köménymagos vízben puhára főzzük.

A hagymát megpucoljuk, apróra felvágjuk. A felolvasztott zsíron megdinszteljük, majd beletesszük a májat és nagyobb lángon dinszteljük.

Lehúzzuk a tűzről, majd megszórjuk a paprikával, felengedjük annyi vízzel, ami épp ellepi. Borssal, majoránnával ízesítjük, majd hozzáadjuk az apróra vágott paradicsomot és a paprikát is.

Takarék lángon addig főzzük, amíg a máj megpuhul. Csak akkor sózzuk, ha elkészült, így nem keményedik meg a máj!

A mész májat a krumplival tálaljuk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Ebéd
Szekeres Lajosne Klari
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is