Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Sertés belsőség

Sertés receptek

Resztelt máj főtt burgonyával

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 50 dkg sertés máj 2 nagy fej vöröshagyma pörkölt szaft kocka 2 db babérlevél őrölt bors pirospaprika fél sárga paprika fél héj nélküli paradicsom majoránna olaj víz 1 dl vörösbor 1 kg burgonya só Elkészítése: A májat 2 cm széles csíkokra vágjuk és a csíkokat vékonyan felszeleteljük. A megtisztított vöröshagymát apró kockákra vágjuk és […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
mariabarsonynedankovics
Beküldte: 2017.01.05.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 50 dkg sertés máj
  • 2 nagy fej vöröshagyma
  • pörkölt szaft kocka
  • 2 db babérlevél
  • őrölt bors
  • pirospaprika
  • fél sárga paprika
  • fél héj nélküli paradicsom
  • majoránna
  • olaj
  • víz
  • 1 dl vörösbor
  • 1 kg burgonya


Elkészítése:

A májat 2 cm széles csíkokra vágjuk és a csíkokat vékonyan felszeleteljük.

A megtisztított vöröshagymát apró kockákra vágjuk és az olajon üvegesre pirítjuk, majd beletesszük a májat és fehéredésig dinszteljük.

Felengedjük kevés vízzel és fűszerezzük, a pörköltkockát is hozzáadjuk, majd készre pároljuk.

Ha puha a máj és elfőtte a levét, akkor hozzáadjuk a bort és összeforraljuk vele, majd lekapcsoljuk a lángot.

Míg a máj megfő, addig a megtisztított burgonyát sós vízben puhára főzzük, leszűrjük és összetörjük krumplinyomóval.

A májjal tálaljuk, a májat mindenki a tányérján sózza meg.

[box style=”info”]A májat csak rövid ideig szabad főzni, mert minél tovább főzzük, annál keményebb lesz.[/box]

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
mariabarsonynedankovics
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is