Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Sertés belsőség

Sertés receptek

Resztelt sertésmáj

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 90 dkg sertésmáj 2 egész nagy fej vöröshagyma 2 púpos ek zsír 0,5 kk őrölt bors 1 csapott kk morzsolt majoránna 1 púpos tk őrölt pirospaprika 1 ek házi darált paprika 1 kk só Elkészítése: A májat vékony csíkokra, darabokra vágjuk, a hártyás, vastag eres részt eltávolítjuk, majd kicsit hagyjuk hideg vízben ázni. A vöröshagymákat […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
3 adag
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó
Andrea Papikné Veress
Beküldte: 2015.02.05.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 90 dkg sertésmáj
  • 2 egész nagy fej vöröshagyma
  • 2 púpos ek zsír
  • 0,5 kk őrölt bors
  • 1 csapott kk morzsolt majoránna
  • 1 púpos tk őrölt pirospaprika
  • 1 ek házi darált paprika
  • 1 kk só


Elkészítése:

A májat vékony csíkokra, darabokra vágjuk, a hártyás, vastag eres részt eltávolítjuk, majd kicsit hagyjuk hideg vízben ázni. A vöröshagymákat megtisztítjuk, felkockázzuk és a felhevített zsíron üvegesre pároljuk. A májat lecsöpögtetjük, majd a zsíron fehéredésig pirítjuk.

Megszórjuk az őrölt pirospaprikával, a borssal, majoránnával. Hozzáadjuk a darált paprikát. Felengedjük kb 0,5 dl vízzel és fedő alatt puhára főzzük. Ha már puha a máj, hagyjuk a vizet elfőni róla, ha még maradna rajta.

Végül megszórjuk a sóval és jól átforgatjuk. Melegen, rizzsel vagy sós krumplival és savanyúsággal kínáljuk.

[box style=”info”]Ritkán kerül sertésmáj az étlapra, akkor rendszerint rántott formában vagy resztelt májként. Ilyenkor sós főtt krumpli vagy párolt rizs a kísérője. Most utóbbival kínáltam.Egy kis érdekesség az elnevezésével kapcsolatban. A “resztelt” szó jelentése a német “rösten” igéből származik, aminek a jelentése pirít, pörköl.[/box]

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Nagyon olcsó Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
Andrea Papikné Veress
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is