Elkészítése
A májat megmossuk és nagyon vékonyra felszeleteljük, majd tejbe áztatjuk pár órára (akár egy éjszakára is). Eközben a bacon szalonnát apróra vágjuk. A hagymát és fokhagymát lassan megdinszteljük a szalonnán. Hozzáadjuk az apróra vágott zöldpaprikát és zellert, majd befejezzük a dinsztelést.
A májról leszűrjük a tejet, és a zöldséges keverékbe tesszük. Magasabb hőfokon gyorsan átsütjük, csak annyira, hogy elveszítse a színét. Hozzáadjuk a fűszereket, de a sót csak később adjuk hozzá.
A paradicsom héját lehúzzuk, a belsejét kinyomkodjuk, majd feldaraboljuk és hozzákeverjük a májas keverékhez. Rövid ideig tovább sütjük, amíg a paradicsom jól összeér a májjal. Ízlés szerint sózzuk.
Főtt krumplival tálaljuk, de párolt zöldséggel is kínálhatjuk, ha valaki ezt részesíti előnyben.
Jó étvágyat kívánok hozzá!

