Elkészítése
Az oldalast feldaraboljuk és római tálba tesszük. Mellé adjuk a darabolt burgonyát, répát, hagymát és fokhagymát, majd megsózzuk, kevés olívaolajjal meglocsoljuk és rátesszük a rozmaringot és oregánót. Előmelegített sütőben, lefedve 1–1,5 órán át sütjük, majd a végén fedő nélkül pár percig pirítjuk, hogy szép színt kapjon.
Közben elkészítjük a szószt: a pürésített mangót összekeverjük a mézzel, fehérborecettel (vagy citromlével), chili porral, kevés olajjal, sóval és borssal, majd átforraljuk. A kész húst ezzel a pikáns szósszal meglocsolva tálaljuk.
Tipp
A szósz erősségét a chili mennyiségével szabályozhatjuk, így mindenki saját ízlése szerint készítheti. Ha selymesebb állagot szeretnénk, a mangószószhoz kevés vajat is adhatunk főzés közben. A római tál helyett cserépedényben vagy fedős vaslábasban is elkészíthető, hasonlóan omlós végeredménnyel.
