Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Római tálban sült oldalas mangó-chili szósszal recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • oldalas
  • 5 darab burgonya
  • 2 szál sárgarépa
  • 1 fej vöröshagyma
  • 6 gerezd fokhagyma
  • kevés olívaolaj
  • 2 szál rozmaring
  • 3 szál oregánó
  • nagy szemű só

Mangó-chili szószhoz

  • 1 db mangó
  • 1 evőkanál méz
  • 3 evőkanál fehérborecet (vagy 1 citrom leve)
  • 2 csipetnyi chili por
  • olaj
  • só
  • bors

Elkészítése

Az oldalast feldaraboljuk és római tálba tesszük. Mellé adjuk a darabolt burgonyát, répát, hagymát és fokhagymát, majd megsózzuk, kevés olívaolajjal meglocsoljuk és rátesszük a rozmaringot és oregánót. Előmelegített sütőben, lefedve 1–1,5 órán át sütjük, majd a végén fedő nélkül pár percig pirítjuk, hogy szép színt kapjon.

Közben elkészítjük a szószt: a pürésített mangót összekeverjük a mézzel, fehérborecettel (vagy citromlével), chili porral, kevés olajjal, sóval és borssal, majd átforraljuk. A kész húst ezzel a pikáns szósszal meglocsolva tálaljuk.

Tipp

A szósz erősségét a chili mennyiségével szabályozhatjuk, így mindenki saját ízlése szerint készítheti. Ha selymesebb állagot szeretnénk, a mangószószhoz kevés vajat is adhatunk főzés közben. A római tál helyett cserépedényben vagy fedős vaslábasban is elkészíthető, hasonlóan omlós végeredménnyel.

https://receptneked.wps.hu/sertes/romai-talban-sult-oldalas-mango-chili-szosszal/