Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Római tálban sült sörös csülök recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 2 db kicsontozott csülök
  • 0,5 doboz sör (bármilyen, nálunk Dreher nyári limitált kiadása került felhasználásra)
  • só
  • bors
  • provance-i fűszerkeverék
  • 2 fej hagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 4 evőkanál ketchup
  • 1 evőkanál mustár
  • rozmaring

Elkészítése

Elkészítettünk egy pácot a hozzávalókból. A hagymákat nagyobb darabokra vágtuk, a ketchupot, a mustárt és a sört összekevertük, majd hozzáadtuk a hagymát, a fokhagymát és bőségesen fűszereztük. A megmosott csülköket félbevágtuk, majd a pácban fél órát pihentettük.

A római tálat előző este vízbe áztattuk, ebbe tettük a csülköket a páclével együtt. Előmelegített sütőben másfél-két órán keresztül sütöttük. Amikor a hús már megpuhult, levettük a fedőt, és a tetejét megpirítottuk.

https://receptneked.wps.hu/sertes/romai-talban-sult-soros-csulok/