Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Ropogós malaccomb recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 2 kg bőrös malaccomb
  • 1 teáskanál só
  • bors
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 1 dl sör

Elkészítése

Előző nap, apróra vágott fokhagymával, szalonnával megtűzdeljük a húst. A sót 0,5 dl vízben feloldjuk és fecskendővel több oldalról a bőr alá juttatjuk, (Ha a bőrt só éri, akkor rágós lesz és nem ropogós) majd hűtőbe tesszük.

Sütés előtt éles késsel másfél ujjnyi távolságba bekockázzuk, majd tepsibe tesszük.

2-3 dl vizet aláöntünk, 2-3 evőkanál zsírral, alufóliával lefedve, előmelegített sütőben, egy órán át pároljuk 180 C fokon.

Ezután az alufóliát levesszük és ropogósra sütjük, miközben sörbe mártott szalonna szelettel többször kenegetjük.

Melegen körettel, hidegen salátával is tálalható.

Jó étvágyat kívánok.

 

https://receptneked.wps.hu/sertes/ropogos-malaccomb/