Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Ropogós malacoldalas recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

A sült oldalashoz

  • 1,5 kg bőrös malacoldalas
  • 6 gerezd fokhagyma
  • 1 fej vöröshagyma
  • só
  • kömény
  • bors
  • fokhagymapor
  • 2 evőkanál zsír

A káposztához

  • 1 kis fej lilakáposzta
  • 1 kis fej fejes káposzta
  • 0,5 dl étolaj
  • 2 evőkanál cukor
  • őrölt kömény
  • só
  • bors
  • 1 evőkanál ecet

Elkészítése

Az oldalast nagyobb darabokra vágjuk. A bőrt keresztben és hosszában is bevagdossuk, befűszerezzük. A hagymákat megtisztítjuk. A káposztákat vékonyra szeleteljük. Az oldalast a zsiradékkal tepsibe tesszük. Vizet öntünk alá. Mellétesszük a fokhagyma gerezdeket és a négybe vágott vöröshagymákat.

Alufóliával letakarjuk és sütőben 160-180 fokon kb. 1 órát sütjük majd levesszük a fóliát. Visszatesszük a sütőbe és 25-30 perc alatt szép pirosra sütjük.

Amíg az oldalas sül elkészítjük a párolt káposztát. Egy lábasban arany barnára pirítjuk a cukrot, rátesszük a szeletelt káposztát. Sózzuk, ízesítjük őrölt köménnyel, kevés őrölt borssal. Lassan puhára pároljuk. A végén hozzáadjuk az ecetet /ízlésünk szerint/.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

https://receptneked.wps.hu/sertes/ropogos-malacoldalas/