Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Ropogós sült császár recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

0

1

2

3

  • 1,5

4

  • kg

5

  • császárszalonna

6

7

8

  • 2

9

  • fej

10

  • vöröshagyma

11

12

13

14

15

  • 1

16

  • fej

17

  • fokhagyma

18

19

20

21

22

23

  • szemes bors

24

25

26

27

  • 3

28

  • darab

29

  • babérlevél

30

31

32

33

34

  • 1

35

  • evőkanál

36

  • só

37

38

39

40

41

  • 1

42

  • gerezd

43

  • fokhagyma

44

Körethez:

  • 1,5 kg burgonya
  • 1 teáskanál só
  • 1 teáskanál sült krumpli fűszerkeverék
  • 2 evőkanál sertészsír

Elkészítése

Előkészítés:

A császárszalonnát hüvelykujjnyi vastag szeletekre vágjuk. A vöröshagymát és a fokhagymát megtisztítjuk. A burgonyát héjastól alaposan megmossuk.

Hús előkészítés:

A hússzeleteket egy edénybe tesszük, felöntjük annyi hideg vízzel, hogy ellepje. Hozzáadjuk a sót, a szemes borsot, a babérlevelet, valamint a megtisztított vöröshagymát és fokhagymát. Fedő alatt, takaréklángon 70–80 percig főzzük, amíg majdnem teljesen megpuhul.

Köret:

Közben a burgonyát héjastól sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük. Egy nagyobb tepsit kikenünk a zsírral. A burgonyát hasábokra vágjuk és a tepsi alján elrendezzük, majd megszórjuk sült krumpli fűszerkeverékkel.

Összeállítás, sütés:

A főzővízből kivett császárszeleteket lecsepegtetjük és megszárítjuk. A burgonyára helyezzük, megszórjuk kevés sóval és borssal. Előmelegített, 210 °C-os sütőben 20–22 percig sütjük vagy amíg szép piros színt kapnak. Ezután átfordítjuk a szeleteket és frissen reszelt fokhagymával megkenjük, majd visszatesszük néhány percre a sütőbe, hogy ropogósra süljön.

Tálalás:

Friss kenyérrel és savanyúsággal kínáljuk.

Tipp:

A császárszalonna főzővizét leszűrve alaplének is felhasználhatjuk egy másik ételhez. A köretet feldobhatjuk lilahagyma szeletekkel vagy rozmaringgal, így még ízletesebb lesz a sült burgonya.

https://receptneked.wps.hu/sertes/ropogos-sult-csaszar/