Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Roston sült oldalas recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 kg sertésoldalas
  • 4 evőkanál ketchup
  • 2 fej vöröshagyma (karikákra vágva )
  • kevés cukor
  • só
  • bors
  • 2 evőkanál borecet

Elkészítése

Az oldalast háromujjnyi széles darabokra vágjuk, megsózzuk, és kuktában vagy alufóliával lefedett zománcos tepsiben a sütőben kevés vízzel puhára pároljuk.

A megpuhult oldalasdarabokat tűzálló tálra egymás mellé fektetjük, és a mártással megkenjük, amelyhez az ecetet a ketchuppal összekeverjük, sóval, cukorral, borssal ízesítjük, és annyi vízzel engedjük fel, hogy kellemes, pikáns ízű legyen.

A mártással megkent húsdarabokat hagymakarikákkal sűrűn lefedjük, és roston vagy a sütőben addig pirítjuk, amíg az oldalas meg a hagyma ropogósra nem sült. Ezalatt a mártást a hús magába szívja, csak kellemes íze érződik rajta.

https://receptneked.wps.hu/sertes/roston-sult-oldalas/