Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Rösztibundás karaj recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 80 dkg sertéskaraj
  • 3 darab burgonya
  • 2 tojás
  • finomliszt
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 0,5 liter olaj
  • 2 dl tejföl
  • 15 dkg sajt
  • ételízesítő
  • só
  • bors

Elkészítése

A karajt 1 cm vastagra felszeleteljük, majd kiklopfoljuk, sózzuk mindkét oldalát.

A meghámozott burgonyát lereszeljük almareszelőn, beletesszük az egész tojásokat, adunk hozzá fokhagymát, borsot, ételízesítőt, majd lisztet. Nem szabad túllisztezni, elég folyós állagot kell kapjunk.

Ezután a hússzeleteket lisztbe forgatjuk, majd a krumplis masszába és forró, bő olajban mindkét oldalát aranybarnára sütjük.

Ha kivettük, lecsepegtetjük az olajat és még forrón rákenjük a sóval elkevert tejfölt. Sajtot reszelünk rá és forró sütőben 200 fokon pár perc alatt ráolvasztjuk a sajtot.

Burgonyapürével tálaltam.

Jó étvágyat!

https://receptneked.wps.hu/sertes/rosztibundas-karaj/