Hozzávalók:
- 1.5 kg oldalas
- 1 fej fokhagyma
- 2 ág rozmaring
- 3 fej vöröshagyma
- só
- cayenne-i bors
- őrölt kömény
- őrölt bors
- grill fűszer
- 2 db chili paprika
- 2 evőkanál sertészsír
Elkészítése:
Az oldalast nagyobb darabokra vágjuk, sózzuk, befűszerezzük, és egy órára a hűtőbe tesszük. (Én előző nap szoktam befűszerezni az oldalast.)
A hagymákat megtisztítjuk. A vöröshagymákat négybe vágjuk. Az oldalast a zsiradékkal és a rozmaringgal tepsibe tesszük. Vizet öntünk alá.
Mellétesszük a fokhagymagerezdeket, és a négybe vágott vöröshagymákat. Alufóliával letakarjuk, és sütőben 160-180 fokon kb. 1 órát sütjük, majd levesszük a fóliát.
Visszatesszük a sütőbe, és 25-30 perc alatt szép pirosra sütjük.
Petrezselymes burgonyát készítünk mellé.
Jó étvágyat kívánok hozzá!