Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Sertés receptek

Zöldséges, gyümölcsös húsok

Rozmaringos, mustáros tarja jázmin rizzsel

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 200 g jázmin rizs 375 ml víz 60 dkg tarja 5 ek mustár 5 ek olívaolaj 1 tk sertéssült fűszerkeverék 1 tk őrölt gyömbér 1 tk őrölt szerecsendió 1 szál rozmaring 200 g zöldbab 5 dkg vaj só Elkészítése: A rizst megmossuk, beletesszük a kimért vízbe, ízlés szerint sózzuk, felforraljuk, majd lefedve kis lángon […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
3 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Gatine Juhasz Angela
Beküldte: 2015.04.14.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 200 g jázmin rizs
  • 375 ml víz
  • 60 dkg tarja
  • 5 ek mustár
  • 5 ek olívaolaj
  • 1 tk sertéssült fűszerkeverék
  • 1 tk őrölt gyömbér
  • 1 tk őrölt szerecsendió
  • 1 szál rozmaring
  • 200 g zöldbab
  • 5 dkg vaj


Elkészítése:

A rizst megmossuk, beletesszük a kimért vízbe, ízlés szerint sózzuk, felforraljuk, majd lefedve kis lángon 7-10 percig főzzük. Amikor már beszívta a vizet, levesszük a tűzről, és kb. 10 percig pároljuk fedő alatt.

A vajat kis lábasban felolvasztjuk, hozzáadjuk a zöldbabot, megsózzuk, és fedő alatt puhára pároljuk. A tarját felszeleteljük, a páchoz valókat összekeverjük, és belemártogatjuk a tarját. Kb. 1 órát állni hagyjuk, de,ha előtte való nap készítjük el a pácot, és éjszakára benne hagyjuk a húst, még finomabb.

Serpenyőben mindkét oldalát sütni kezdjük, majd cserepes rozmaringból egy szálat kisebb darabokra tépkedünk, és rászórjuk, majd készre sütjük, és tálaljuk.

Jó étvágyat hozzá!

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
Gatine Juhasz Angela
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is