Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Rozmaringos sertésszűz, forralt borban párolt körtével recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Forralt borban párolt körte

  • 1 üveg száraz vörösbor
  • 4 evőkanál cukor
  • 2 darab gész fahéjrúd
  • 8 szem szegfűszeg
  • 4 szem szegfűbors
  • 0,5 narancs
  • 2 darab csillagánizs
  • 8 kemény körte

Rozmaringos sertésszűzhöz

  • 1 sertésszűz kettőbe vágva (kb 70 dkg-1 kg)
  • 1 ág rozmaring
  • durva szemű tengeri só
  • bors
  • 5 dkg vaj
  • kevés olaj

Elkészítése

A forralt bor hozzávalóit összeforraljuk, majd beletesszük a meghámozott körtéket és alacsony lángon, fedő alatt puhára pároljuk. Közben párszor forgassuk át a körtéket, hogy a forralt bor mindenhol érje.

A húsról az esetleges hártyákat levágjuk. Egy mozsárban összezúzzuk a rozmaringot a sóval.

A húsra kevés olajat öntünk, majd bedörzsöljük a sós-rozmaringos masszával, megszórjuk borssal és lefedve pihentetjük pár órán át.

Egy nagyobb serpenyőben kevés olajat és vajat forrósítunk, majd hirtelen körbepirítjuk rajta a húst. Amikor már mindenhol szép a színe, akkor a borból, amiben a körtét főztük, a hús alá öntünk kb 1 dl-nyit és alacsony lángon, fedő alatt kb 15 perc alatt készre sütjük a húst. Félidőben fordítsuk meg.

Szeletelés előtt pihentessük a húst, majd szeleteljük fel és kínáljuk a körtével.

https://receptneked.wps.hu/sertes/rozmaringos-sertesszuz/