Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Rozmaringos sült oldalas recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 6 darab oldalas
  • 60 dkg burgonya
  • szerecsendió
  • 1 doboz konzerv kukorica
  • só
  • bors
  • 5 dkg vaj
  • 2 dl tej
  • 15 dkg majonéz
  • 2 ág rozmaring
  • 2 evőkanál olaj

Elkészítése

Az oldalast sózzuk és borsozzuk.

Egy serpenyőben felforrósítjuk az olajat, belerakjuk az oldalasokat és minden oldalára kérget sütünk, majd vizet öntünk alá, rábobjuk a rozmaring ágakat és megpároljuk.

Ha megpuhult az oldalas, akkor zsírjára sütjük.

Amíg sül az oldalas elkészítjük a burgonyapürét és a majonézes kukoricasalátát.

A burgonyát tisztítás után karikára vágjuk és bő, sós vízben megfőzzük. Ha megfőtt, akkor leszűrjük és még melegen áttörjük. Hozzáadjuk a tejet, a vajat, sót, a szerecsendiót és habosra keverjük.

Egy tálba önjük a lecsepegtetett kukoricát, csipet sót szórunk rá, ráöntjük a majonézet és összekeverjük, majd felhasználásig hűtőbe tesszük.

Ha mindennel elkészültünk együtt tálaljuk a húst a köretekkel.

https://receptneked.wps.hu/sertes/rozmaringos-sult-oldalas/