Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Sajtkrémmel töltött húspogácsák recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 50 dkg darált sertéshús
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 tojás
  • 3 evőkanál napraforgó olaj
  • 2 teáskanál fűszerpaprika
  • só
  • bors
  • 2 evőkanál finomliszt
  • 2 evőkanál zsemlemorzsa
  • 2 darab zsemle
  • 10 dkg sajt
  • 2 dl tejföl

Elkészítése

A kockára vágott hagymát megdinszteljük az olajon.

A darált húshoz adjuk a vízbe áztatott, majd kinyomkodott zsemléket, hagymát, tojást, lisztet, fűszerpaprikát, sót és ízlés szerint fűszerezzük.

Jól összedolgozzuk, majd golyókat formázunk a masszából. Közepükbe egy kiskanál segítségével mélyedést készítünk, beleforgatjuk zsemlemorzsába, majd olajjal kikent tepsibe sorakoztatjuk, majd kb 20 percig sütjük 180 fokon.

A reszelt sajtot kikeverjük a tejföllel és ízlés szerint sózzuk.

Golyók közepébe teszünk egy kiskanál tölteléket, majd visszatesszük a sütőbe és készre sütjük.

https://receptneked.wps.hu/sertes/sajtkremmel-toltott-huspogacsak/