Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Sajtos fasírtgolyók baconbe tekerve recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 10 dkg bacon szalonna
  • 50 dkg darált sertéshús
  • 2 kisebb tojás
  • 1 kis csokor friss petrezselyemlevél
  • 1 kk só
  • 1 nagy csipet bors
  • 1 kk házi fokhagymakrém (esetleg 2 nagy gerezd fokhagyma)
  • 6 púpos ek zsemlemorzsa
  • 10 dkg trappista sajt


Elkészítése:

A darált húst egy tálba rakjuk, hozzáadjuk a tojásokat, a sót, borsot, a fokhagymakrémet (zúzott fokhagymát), majd jól összedolgozzuk. A megtisztított petrezselyemlevelet apróra vágjuk, a masszába szórjuk a zsemlemorzsával együtt. Legvégül a reszelt sajtot dolgozzuk bele.

A szalonna csíkokat kettévágjuk és a számukhoz igazítva golyókat formázunk. (Nekem 7 bacon volt a tasakban, így 14 gombócot sodortam.) Minden fasírtgolyót betekerünk egy csík szalonnába. Nem baj, ha nem ér össze teljesen, kicsit nyomjuk a szalonna végét a masszába, majd helyezzük sütőpapírral bélelt tepsibe úgy, hogy a bacon hajtás rész alulra kerüljön.

180 fokra előmelegített sütőben 40 perc alatt hőlégkeveréssel szép pirosra sütjük.

Külön zsiradék a sütéshez nem szükséges.

[box style=”info”]Az egyik főzős csoportban (ahol már többen is elkészítették) láttam meg ezt az ételt, majd a saját fasírt alapreceptemet felhasználva, a fő irányvonalat megtartva, sajttal, friss petrezselyemlevéllel, zsemle helyett zsemlemorzsával és a vöröshagymát kihagyva készítettem el ezt a sütőben sült, baconbe tekert fasírt változatot.
Nagyon izgultam, mert épp vendégeket vártunk és reméltem, hogy mindenkinek ízleni fog.
Nem csalódtam, szerették 🙂 Melegen, krumplipürével, savanyúsággal kínáltam, de hidegen is nagyon finom, hidegtál részeként is megállja a helyét.[/box]

https://receptneked.wps.hu/sertes/sajtos-fasirtgolyok-baconbe-tekerve/