Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Sertés receptek

Töltött húsok

Sajtos- paradicsomos húsgombóc

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 25-30 dkg darált sertéscomb 15 dkg trappista 5 dkg parmezán sajt 1 ek zabpehely só, bors egy nagy csokor zöld fűszer növény: petrezselyem (ez a csokor fele), 2-3 szál lestyán,10-12 szál metélőhagyma, 2-3 bazsalikom levél) 1 gerezd fokhagyma 1 tojás 2 ek olívaolaj 500 gramm 100%-os paradicsomlé 1 db sárgarépa 1 db petrezselyemgyökér 2 […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
100 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
birosari
Beküldte: 2016.04.16.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 25-30 dkg darált sertéscomb
  • 15 dkg trappista
  • 5 dkg parmezán sajt
  • 1 ek zabpehely
  • só, bors
  • egy nagy csokor zöld fűszer növény: petrezselyem (ez a csokor fele), 2-3 szál lestyán,10-12 szál metélőhagyma, 2-3 bazsalikom levél)
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 tojás
  • 2 ek olívaolaj
  • 500 gramm 100%-os paradicsomlé
  • 1 db sárgarépa
  • 1 db petrezselyemgyökér
  • 2 szelet zellergumó
  • 1 fej lila hagyma
  • 1 teáskanál nyírfacukor


Elkészítése:

A darált húst egy tálba rakjuk, ízesítjük sóval, frissen őrölt borssal.

Összevágjuk az zöld fűszernövényeket, a fokhagymát is, majd hozzáadjuk.

Belerakunk egy evőkanál zabpelyhet, feltörünk egy tojás,beletesszük és a kezünkkel jól összegyúrjuk és egy nagy gombócot formázunk( a tenyeremben elfért).

A trappista sajtból 8-10 dkg körüli darabot vágunk és a gombóc közepébe nyomjuk. A többit lereszeljük és tálaláskor ezzel kínáljuk.

Egy serpenyőben 1 ek.olajat hevítünk erre tesszük a gombócot és kérget sütünk a húsnak, oldalanként kb. 4-5 percig sütjük nagy lángon.

Majd átszedjük egy tepsibe, a tepsi aljára tesszük a másik evőkanál olívaolajat. Ráöntjük a paradicsomlét. Megpucoljuk a zöldségeket és felkarikázzuk a hús köré rakjuk. Egy lila hagymát félbe vágunk azt is hozzáadjuk.

A paradicsomlevet megsózzuk,belerakjuk a cukrot. A hús tetejére rakunk egy szál petrezselyemzöldet,és lestyánt. Lefóliázva 180 fokos sütőbe toljuk.

Kb 1,5 órán keresztül párolódott. ( érdemes 2-3 alkalommal megnézni,ha szükség egy kis vízzel hígítani a paradicsomszószt). A sajt a húskéregben maradt, amikor felszeltem finom puha volt.

A zöldségek még roppanósak maradtak.

Spagettivel kínáltam.

A tetejére zöld fűszert, sajtot hintettem.

[box style=”info”]Csak a húsgombóc összeállításával van némi munka, a többit a sütő elvégzi. Gyerekek kedvence lehet, hisz minden gyerek kedveli a spagettit. Tartalmas, kiadós étel.[/box]

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Ebéd
birosari
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is