Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Sertés receptek

Sertésszeletek

Sajtos rántott borda

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 8 közepes szelet sertés rövidkaraj 3 dl tej 1 kk só 1 kk őrölt bors 15 dkg félzsíros sajt 5 ek sima liszt 6 tojás 6-7 ek panírmorzsa 1 tk szezámmag 4-5 dl étolaj a kisütéshez Elkészítése: A karaj tetejéről egy éles, hegyes késsel (alászúrásos módszerrel) levágjuk a vastag fehér ínt (vagy megkérjük rá […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
pontycomb
Beküldte: 2017.11.13.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 8 közepes szelet sertés rövidkaraj
  • 3 dl tej
  • 1 kk só
  • 1 kk őrölt bors
  • 15 dkg félzsíros sajt
  • 5 ek sima liszt
  • 6 tojás
  • 6-7 ek panírmorzsa
  • 1 tk szezámmag
  • 4-5 dl étolaj a kisütéshez


Elkészítése:

A karaj tetejéről egy éles, hegyes késsel (alászúrásos módszerrel) levágjuk a vastag fehér ínt (vagy megkérjük rá a hentest), majd 1/2 cm vastagságúra szeleteljük. Ha igényli, akkor klopfoljuk és egy tálba téve ráöntjük a tejet, hogy a szeletek közé is kerüljön belőle, ezután a hűtőszekrénybe téve minimum 2 órát, de maximum egy éjszakát lefedve állni hagyjuk (a tejbe áztatott hús rostjai megpuhulnak, zaftosabb és ízletesebb lesz sütés után!).

A sajtot lereszeljük, a tojásokat egy csipet sóval felverjük, a panírmorzsához hozzákeverjük a szezámmagot.

A hússzeletekről leöntjük a tejet és sózzuk, borsozzuk, majd a panírozás következik: először a reszelt sajtban forgatjuk meg (ne sajnáljuk, bátran sajtozhatjuk), majd a szokásos módon a lisztben, a tojásban, végül a morzsában kicsit a tenyerünkkel rásegítve, hogy szép egyenletesen osztódjon a panír a húsokon.

Az olajat egy serpenyőben felhevítjük és közepes lángon oldalanként nagyjából 2-3 perc alatt szép világosra sütjük.

A hús átfordítását soha nem villával, hanem fém vagy facsipesszel végezzük, nehogy a kis lyukon kifolyjon a sajt!

Konyhai papírtörlőre téve lecsepegtetjük és frissen, forrón tálaljuk! Jelen esetben én most habos krumplipürével kínáltam.

Jó étvágyat kívánok!

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Cukormentes receptek Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Ebéd
pontycomb
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is