Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Sajtos-sonkás göngyölt karaj recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 12 szelet karaj
  • 12 szelet sajt
  • 12 szelet sonka
  • bors
  • 15 dkg zsemlemorzsa
  • 5 dkg reszelt parmezán
  • 3 gerezd fokhagyma
  • kevés olaj

Elkészítése

A karajszeleteket kiklopfoljuk, majd egy nagyobb edénybe tesszük és meglocsoljuk kevés olajjal, sót és borsot szórunk rá, majd hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és jól összekeverjük. Pár órára vagy egy éjszakára hűtőbe tesszük pácolódni.

A zsemlemorzsába belekeverjük a parmezánt. A hússzeleteket egyenként beleforgatjuk az ízesített morzsába. Mindegyik húsra teszünk egy szelet sajtot és sonkát, majd feltekerjük.

3-3 göngyölt húst saslik pálcára húzunk és sütőpapíros tepsire fektetünk. A maradék húsokat is így készítjük el.

Kevés olajjal meglocsoljuk a húsokat, majd 200 fokos sütőben kb 40 perc alatt szép pirosra sütjük.

Köretként adhatunk mellé édesburgonya salátát.

https://receptneked.wps.hu/sertes/sajtos-sonkas-gongyolt-karaj/