Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Pecsenyék

Sertés receptek

Zöldséges ételek

Sajtos szűzpecsenye francia lecsóval

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 2 közepes padlizsán só bors 500 g paradicsom 1-1 piros és sárga húsú paprika 4 kisebb cukkini 1 közepes fej hagyma 1 nagyobb sertés szűzpecsenye (400 g) 100 g nyers, füstölt tarja 100 g szeletelt füstölt sajt 1 evőkanál vaj 1+2 evőkanál olaj 2 gerezd fokhagyma 1 kiskanál kapribogyó 2 szál friss kakukkfű Elkészítése: […]

Elkészítési idő:
75 perc
Mennyiség:
4 adag
herta
Beküldte: 2016.04.24.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 2 közepes padlizsán
  • bors
  • 500 g paradicsom
  • 1-1 piros és sárga húsú paprika
  • 4 kisebb cukkini
  • 1 közepes fej hagyma
  • 1 nagyobb sertés szűzpecsenye (400 g)
  • 100 g nyers, füstölt tarja
  • 100 g szeletelt füstölt sajt
  • 1 evőkanál vaj
  • 1+2 evőkanál olaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 kiskanál kapribogyó
  • 2 szál friss kakukkfű


Elkészítése:

A ratatouille-hoz (azaz francia lecsóhoz) a padlizsánokat nagyobb kockákra vágjuk, 1/2 órára besózzuk. A paradicsomokat meghámozzuk, gerezdekre szeljük.

A paprikákat kockákra, a hámozatlan cukkinikat karikákra, a hagymát finomra vágjuk.

A hús ezüstös hártyáját lefejtjük, hosszában mélyen bevágjuk, lapra kihajtjuk, kissé kiverjük. közepére fektetjük a tarja- és sajtszeleteket, feltekerjük, sonkaszerűen megkötözzük, bedörzsöljük sóval és borssal.

Nagyobb serpenyőben felforrósítjuk a vajat és 1 evőkanál olajat, körbepirítjuk a húst, tepsibe emeljük, majd 200 °C-os sütőben 20 percig sütjük.

A padlizsánt leöblítjük, kinyomkodjuk. A serpenyőben maradt pecsenyeléhez 2 evőkanál olajat öntünk, megfonnyasztjuk benne a hagymát.

Rádobjuk a padlizsánt és a cukkinit, 4 perc múlva a paprikát, paradicsomit, az áttört fokhagymát, a kapribogyót, a kakukkfüvet, sót, borsot, és 20 percig pároljuk.

A húst alufólia alatt 15 percig pihentetjük, aztán kissé rézsútosan felszeleteljük, tálra rendezzük, bazsalikommal díszítjük, és a lecsóval tálaljuk.

[box style=”info”]Házikenyér illik hozzá.
Hidegen is finom.[/box]

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
herta
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is