Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Sajtos-tejfölös hús recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 14 szelet karaj (vagy csirkemell)
  • 1 nagy doboz tejföl
  • 20 dkg trappista sajt
  • 25 dkg margarin
  • bors
  • só

Elkészítése

A húst kiklopfoljuk, és ízlés szerint megsózzuk, megborsozzuk. Egy serpenyőben a Rama margarin felét megolvasztjuk, és a hússzeleteket mindkét oldalukon aranyszínűre sütjük.

A megsült hússzeleteket egy tepsibe helyezzük egymás mellé. Mindegyik szelet tetejére egy-egy kanálnyi tejfölt kenünk, és reszelt sajttal megszórjuk. A maradék margarint a húsok alá csorgatjuk.

Előmelegített sütőben, közepes hőfokon (kb. 180 fokon) addig sütjük, amíg a sajt szépen megolvad és aranyszínű lesz a tetején.

Tipp: Burgonyapürével vagy párolt rizzsel tálaljuk.

https://receptneked.wps.hu/sertes/sajtos-tejfolos-hus/