Hozzávalók:
- 50 dkg darált sertéshús
- 2 dl tejföl
- 20 dkg tömlős krémsajt
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 db zsemle
- 2 ek zsemlemorzsa
- 20 dkg sajt
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
- 3 ek olívaolaj
- 1 db tojás
- 2 teáskanál fűszerpaprika
- 1 csapott ek finomliszt
Elkészítése:
A darált húshoz adjuk a vízben áztatott, kinyomkodott zsemléket, a tojást, a zsemlemorzsát, a fűszerpaprikát, majd ízlés szerint sózzuk, fűszerezzük és a fokhagymát is belezúzzuk.
Közepes tepsit olajjal kikenjük, belesimítjuk a fasírtmasszát.
A tejfölt és a krémsajtot 1 ek. lisztel kikeverjük.
Hozzáadunk 10 dkg reszelt sajtot, és rákenjük a hús tetejére.
Előmelegített sütőben sütjük.
Teljes sülés előtt 10 perce megszórjuk a maradék reszelt sajttal, és készre sütjük.