Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Sajtos zöldségekkel töltött fasírozott recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Húshoz

  • 70 dkg darált sertéshús
  • 2 tojás
  • 2 zsemle
  • 1 fej vöröshagyma
  • só
  • 5 evőkanál zsemlemorzsa
  • 2 evőkanál finomliszt
  • 2 teáskanál fűszerpaprika
  • 4 evőkanál napraforgó olaj

Töltelékhez

  • 20 dkg tömlős sajt
  • 1 db kápia paprika
  • 5 szál újhagyma

Tetejére

  • 1 tojás

Elkészítése

A vöröshagymát megpucoljuk, felkockázzuk és a felforrósított olajon megdinszteljük.

Egy tálba tesszük a darált húst, hozzáadjuk a megdinsztelt vöröshagymát, a tojást, a vízbe áztatott és kinyomkodott zsemléket.

Fűszerpaprikával meghintjük, ízlés szerint sózzuk és borsozzuk. Hozzáadjuk a lisztet és a zsemlemorzsát és jó alaposan összedolgozzuk.

Folpackot terítünk egy deszkára vagy az asztalra, erre ráhelyezzük a masszát és olyan hosszú téglaalapra igazgatjuk, amilyen hosszú tepsibe szeretnénk sütni.

A töltelékhez a hagymát a zöldjével együtt karikára vágjuk, a paprikát feldaraboljuk és összekeverjük a tömlős sajttal.

A masszán elosztjuk a sajtos zöldségeket, óvatosan feltekerjük és olajjal kikent tepsibe helyezzük.

A fasírt tetejét felvert tojással lekenjük és készre sütjük 180 fokos sütőben.

https://receptneked.wps.hu/sertes/sajtos-zoldsegekkel-toltott-fasirozott/