Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Sajttal és füstölt, főtt csülökkel töltött dagadó recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 1 kg körüli dagadó
  • 1 kisebb füstölt csülök
  • 1 közepes vöröshagyma
  • 10-15 dkg reszelt sajt
  • 1 egész tojás
  • 2 ek mustár
  • 1 csokor ptrezselyem
  • só
  • kevés olaj a hagyma pirításához


Elkészítése:

csülköt megfőzzük, apróra szeljük, hozzáadjuk a mustárt és pár órára, akár 1 éjszakára is hűtőbe tesszük.

A dagadót megtisztítjuk és felszúrjuk majd sózzuk. A hagymát kockára vágjuk és üvegesre pároljuk., majd hozzáadjuk a csülökhöz.

Beletesszük a reszelt sajtot, petrezselymet és a tojást. Jól összekeverjük és megtöltjük vele a dagadót. Összetűzzük, tepsibe helyezzük és előmelegített sütőben 200 fokon sütjük fólia alatt. 50 percig, majd levesszük a fóliát és megpirítjuk.

[box style=”info”]A tölteléket nem kell megsózni, mert a csülök elég sós.[/box]

https://receptneked.wps.hu/sertes/sajttal-es-fustolt-fott-csulokkel-toltott-dagado/