Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Sertés receptek

Sertésszeletek

Töltött húsok

Sajttal és gombával töltött karajszelet

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 80 dkg sertéskaraj (csont nélkül) 15-20 dkg trappista sajt 1 db szeletelt gomba konzerv só őrölt bors bambusznyárs vagy hurkapálca 3 ek liszt 3 db tojás 15 dkg zsemlemorzsa (ízlés szerint szezámmal keverve) 1/2 l étolaj a sütéshez Elkészítése: A sertéskarajt 10 egyenlő vastag szeletre vágjuk. Egy vékony, rövid pengéjű éles késsel minden lapjára fektetett […]

Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
5 adag
pontycomb
Beküldte: 2016.05.02.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 80 dkg sertéskaraj (csont nélkül)
  • 15-20 dkg trappista sajt
  • 1 db szeletelt gomba konzerv
  • őrölt bors
  • bambusznyárs vagy hurkapálca
  • 3 ek liszt
  • 3 db tojás
  • 15 dkg zsemlemorzsa (ízlés szerint szezámmal keverve)
  • 1/2 l étolaj a sütéshez


Elkészítése:

A sertéskarajt 10 egyenlő vastag szeletre vágjuk.

Egy vékony, rövid pengéjű éles késsel minden lapjára fektetett szelet közepén egy zsebet vágunk úgy, hogy a hús külső peremét ne érintse, így afféle kesztyűszerű formát kapunk.
(Óvatosan dolgozzunk, ha nem megy, inkább kérjük meg a hentest erre a feladatra!)

A gombát szűrőbe téve hagyjuk kicsepegni, majd gondolatban elosztjuk 10 egyenlő részre, a sajtot akkora hosszúkás szeletekre vágjuk, hogy elosztva beleférjenek a húsba, ezután megtöltjük velük a szeletzsebeket.

Sózzuk, borsozzuk és a szeletek nyitott végét összetűzzük a bambusznyárssal, vagy a kihegyezett hurkapálcákkal.

Az így előkészített töltött szeleteket a hagyományos módon bepanírozzuk liszt, felvert tojás és zsemlemorzsa sorrendjében, majd bő, forró olajban (pár perc alatt) szép pirosra sütjük.

Miután megsültek a szeletek, néhány perc elteltével kihúzzuk a húsból a bambusznyársakat és máris tálalható.

Jelen esetben én dinsztelt burgonyával és natúr sült padlizsánnal szervíroztam, de bármilyen sültekhez illő körettel nagyon finom!

[box style=”info”]Az így készített szeletzsebes rántott karaj kivitel azért jó, mert maga a töltelék ízlés szerint variálható, afféle “ki mit szeret” alapon változtatható.[/box]

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
pontycomb
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is