Elkészítése
Hozzávalók:
- 50 dkg darált sertéshús /comb vagy lapocka/
- 2-3 szikkadt zsemle vagy két szelet szikkadt kenyér
- 2 dl tej
- ½ fej vöröshagyma
- 6-8 gerezd fokhagyma /lehet kevesebb is ha, valaki nem szereti annyira fokhagymásan/
- 1 db tojás
- só, őrölt bors, pirospaprika ízlés szerint
- 20 dkg sajt
Elkészítése:
A hagymákat apróra vágtam. A zsemléket tejbe áztattam, kinyomkodtam.
A darált húst összedolgoztam az apróra vágott hagymákkal, tojással, kinyomkodott zsemlékkel. Ízesítettem sóval, borssal, pirospaprikával.
A kész masszából kis rudakat formáztam, mindegyik közepébe egy vékony hasábra vágott sajtot nyomkodtam.
A rudacskákat bacomba tekertem és kiolajozott tepsibe tettem. Előmelegített sütőben /40-50 perc/ megsütöttem.
Jó étvágyat kívánok hozzá!

