Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Sajttal töltött karaj recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 4 szelet karaj
  • só
  • 4 cikk sajt

Panírozáshoz

  • finomliszt
  • 1 db tojás
  • kevés tej
  • só

A sütéshez

  • olaj

Elkészítése

Először a húst kiklopfoljuk, majd enyhén megsózzuk mindkét oldalát. A tojást egy tálban felverjük, kicsit megsózzuk, és hozzáadunk egy kevés tejet, hogy könnyedebb legyen a keverék. A sajtot hosszában kettévágjuk, és a húsra fektetjük. Ezután a húst feltekerjük, hogy a sajt benne maradjon.

A feltekert húst először lisztbe, majd a tojásos keverékbe, végül újra lisztbe forgatjuk, hogy a bundája szép ropogós legyen. A bepanírozott húsokat forró olajban, fedő alatt, lassú tűznél aranybarnára sütjük. A fedő segít abban, hogy a hús belül is jól átsüljön, miközben a külseje ropogós marad.

Tálaláskor ízlés szerint körettel vagy salátával kínálhatjuk.

https://receptneked.wps.hu/sertes/sajttal-toltott-karaj/