Elkészítése
Hozzávalók:
Alaphoz:
- 0,5 kg darált sertéshús
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
Töltelékhez:
- 20 dkg reszelt sajt
- 5 dkg vaj
- 1 tojás sárgája
- 2 gerezd zúzott fokhagyma
- só ízlés szerint
Panírozáshoz:
- 2 tojás
- 4 csapott ek finomliszt
- 4 ek zsemlemorzsa
Sütéshez:
- olaj
Elkészítése:
A darált húst sóval, borssal ízesítjük és jól összedolgozzuk.
A reszelt sajtot vajjal, tojás sárgájával, zúzott fokhagymával és sóval összenyomkodjuk villával.
Gombócokat készítünk a húsból és a töltelékből is. A húsgolyót ellapítjuk és a közepébe helyezzük a sajtos golyót (kb. 4-5 cm átmérőjű golyókat formálunk belőle).
A töltött golyókat először beleforgatjuk a lisztbe, a felvert tojásba, majd a zsemlemorzsába és forró olajban kisütjük.

