Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Sárgarépával töltött karaj recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 kg csontnélküli sertéskaraj
  • 3 szál sárgarépa
  • 5 dkg vaj
  • só
  • szemes bors
  • 3 szem borókabogyó
  • 1 db babérlevél

Elkészítése

A karajt hosszában, a közepén felszúrjuk, és a vágatba toljuk a megtisztított répát egymás után. A legjobb, ha a hegyesedő végüket levágjuk, így egymáshoz illeszthetők.

A húst kívülről sóval meg borssal bedörzsöljük, és a vajon körös-körül átsütjük. Mellérakjuk a többi répát karikákra vagy laskára vágva, meg a fűszereket, és egy kevés vízzel jó puhára pároljuk.

Végül a sütőben szépen megpirítjuk, felszeleteljük, és tésztaszűrőn áttörve öntjük rá a levét.

https://receptneked.wps.hu/sertes/sargarepaval-toltott-karaj/