Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Sarkadi pecsenye recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 10 dkg sajt
  • só ízlés szerint
  • 3 kovászos uborka
  • 2 csapott ek liszt
  • 2,5 dl tej
  • 15 dkg kolbász
  • 20 dkg gomba
  • 4 ek napraforgó olaj
  • 1 kg sertéshús
  • bors ízlés szerint


Elkészítése:

A hússzeleteket sózzuk, borsozzuk és kevés olajon hirtelen elősütjük. Ezután fólia alatt, kevés vizet aláöntve, puhára pároljuk.

A gombát kevés olajon megpároljuk. Amikor a leve elpárolgott meghintjük liszttel, majd apránként hozzáadjuk a tejet és hagyjuk besűrűsödni. A gombamártáshoz tesszük a karikára vágott kolbászt, a felcsíkozott uborkát és a reszelt sajt felét, majd sózzuk és borsozzuk.

A puhára párolt hússzeletek tetejére halmozzuk a tölteléket. Megszórjuk a tetejét a maradék reszelt sajttal és addig sütjük, amíg a sajt rápirul.

https://receptneked.wps.hu/sertes/sarkadi-pecsenye/