Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Savanyú káposztás cinke sült oldalassal recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 80 dkg krumpli
  • 20 dkg finomliszt
  • 1 kg oldalas
  • 1 kg savanyú káposzta
  • só
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 teáskanál őrölt fekete bors
  • 2 evőkanál sertészsír

Elkészítése

A fokhagymát megtisztítjuk, összezúzzuk és a fekete borssal együtt a zsírban elkeverjük. Ezzel a keverékkel átkenjük a darabokra vágott, besózott oldalast.

Kizsírozunk egy tepsit vagy sütésálló serpenyőbe beletesszük a húsokat és előmelegített sütőben kb fél óra alatt elősütjük

200 fokon.

A krumplit megtisztítjuk, kis kockákra vágjuk és sós vízben, ami épp ellepi, megfőzzük. A levében összetörjük, majd a tűzhelyre visszatéve apránként elkeverjük benne a lisztet és sűrűre főzzük. Akkor lesz jó, amikor már szuszogó hangot ad, ezért hívják a cinkét szuszogónak is.

Egy tepsit kizsírozunk, kibéleljük az alját káposztával, megszórjuk a kockára vágott vöröshagymával. Zsírba mártott kanállal nagyobb halmokat rakunk rá a cinkéből. Ezek közé helyezzük az elősütött oldalasokat.

Az egészet betakarjuk káposztával. A kisült hús zsírjával meglocsoljuk és sütőben aranybarnára sütjük.

https://receptneked.wps.hu/sertes/savanyu-kaposztas-cinke-sult-oldalassal/