Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Savanyúban sült sertéscomb recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1,5 kg sertéscomb
  • 1 kg savanyú káposzta
  • só
  • bors
  • ételízesítő
  • 4 fej vöröshagyma
  • 1 fej fokhagyma
  • 3 evőkanál olaj

Elkészítése

A sertéscombot kb. 1 cm távolságban bevagdossuk, ügyelve arra, hogy ne vágjuk teljesen át. A vöröshagymát és a fokhagymát vékony szeletekre vágjuk, majd a hús bevágott részeibe helyezzük. A combot sütőedénybe tesszük, és egy tálban összekeverjük a sót, a borsot és az ételízesítőt, majd alaposan bedörzsöljük vele a hús minden oldalát.

A savanyú káposztát a húsra helyezzük, és ha maradt káposztalé, azt a tetejére locsoljuk. Megszórjuk a káposztát is egy kevés sóval és borssal, majd a tetejére csorgatunk 4 evőkanál olajat. Az edényt alufóliával szorosan lefedjük, és 180 °C-ra előmelegített sütőbe helyezzük.

Amikor a hús megpuhult (kb. 2-2,5 óra), eltávolítjuk az alufóliát, a káposztát lehúzzuk a hús tetejéről, és visszatesszük a sütőbe, hogy a hús szép aranybarnára piruljon (kb. 20-30 perc). Tálalás előtt a káposztát visszahelyezzük a hús mellé.

https://receptneked.wps.hu/sertes/savanyuban-sult-sertescomb/